Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismZilele Sofia Nădejde: Cinci scurtmetraje realizate de femei


     ​Zilele Sofia Nădejde 2020, eveniment ajuns anul acesta la a treia ediție, începe cu o proiecție de filme. Cinci scurtmetraje realizate de cinci regizoare vor fi proiectate pe 29 august la Rezidența BRD Scena9 din București. Evenimentul este programat să înceapă la ora 20.30, iar proiecția seriei va fi urmată de Q&A cu Flavia Dima, critic de film și curatoarea seriei, și cu regizoarele prezente. Sesiunea de întrebări-răspunsuri va fi transmisă live pe Facebook.
     ​Filmele selectate pentru această seară de Flavia Dima sunt: Bilet de iertare de Alina Șerban, Kaimos de Sarra Tsorakidis, Forevers de Raya al Souliman, Ana se întoarce de Ruxandra Ghițescu și O noapte în Tokoriki de Roxana Stroe.
     Flavia Dima, curatoare program de filme: ”Pornind de la formatul pe care mi l-a propus Elena Vlădăreanu (anume, o selecție de cinci scurtmetraje realizate de cineaste române pe parcursul ultimilor zece ani) am conceput o micro-selecție de filme narative de ficțiune care să surpindă, în primul rând, diversitatea cinemaului realizat de femei din România: o diversitate care se regăsește atât în tematicile acestor filme și în reprezentările personajelor feminine, o diversitate a provenienței acestor regizoare, cât și o diversitate a mijloacelor de expresie cinematografică la care apelează aceste regizoare”.
     Elena Vlădăreanu, inițiatoarea proiectului: ”Faptul că în acest an reușim să facem această a treia ediție a Zielelor Sofia Nădejde este pentru noi, într-un fel, decisiv. În primul rând, că 2020 este așa cum este, un an imposibil, în al doilea rând că este prima oară când avem un partener important în Administrația Fondului Cultural Național. Și nu în ultimul rând, este decisiv pentru că o dată cu această ediție se concretizează dorința noastră de a face pasul spre un micro festival interdisciplinar, în centrul căruia este creația realizată de femei, fie că vorbim de film, literatură, fie de arte vizuale. Nu-mi doresc decât să ne întâlnim și să ne îmbrățișăm sănătoase și sănătoși la ediția a patra, în 2021”.
     Numărul de locuri este limitat, intrarea este liberă și se face doar pe bază de rezervare. Proiecția are loc în aer liber, iar participarea la proiecție se va face respectând toate normele de siguranță impuse de pandemie: triaj la intrare, folosirea dezinfectantului, purtarea măștii pe toată durata proiecției, păstrarea distanțării sociale. Cine refuză purtarea măștii va fi invitat să părăsească spatial de proiecție.
Detalii: Art No More
(24.08.2020)

Tags: alina serban, bilet de iertare film, elena vladareanu, flavia dima, o noapte in tokoriki film, zilele sofia nadejde

Comments: