Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Workshop de producţie şi distribuţie cu Cristian Mungiu şi Vincent Maraval


Les Films de Cannes à Bucarest din acest an a avut partea spectaculoasă, cu covor roşu, filme premiate şi vedete, dar şi o parte lucrativă, cu accent pe activitatea de producţie şi distribuţie a filmelor. Cristian Mungiu a vrut să focalizeze discuţia din industria cinematografică românească pe disfuncţionalităţi, pe lucrurile care nu merg în producţie şi distribuţie, la felul în care sunt ele legiferate. Invitaţii de la festival au participat la cele două reprize de discuţii.
La întâlnirea cu studenţii şi tineri cineaşti, organizată la Institutul Francez, Cristian Mungiu l-a invitat pe Vincent Maraval de la Wild Bunch Franţa, cu care colaborează de mai mulţi ani. Mungiu a povestit despre propria experienţă de cineast şi de lecţiile pe care le-a primit pe parcurs, ca scenarist, regizor şi producător al propriilor filme. Are o casă de producţie - Mobra Films şi o firmă de distribuţie - Voodoo Films.
Vincent Maraval este unul dintre fondatorii firmei de distribuţie Wild Bunch din Franţa, unul dintre partenerii importanţi pentru orice casă producătoare, din Europa sau din lume. Maraval consideră că un bun distribuitor are un scop important - să asigure vânzările unui film, ceea ce aduce bani pentru finanţarea următoarei producţii.
Imagine: Nicolae Cara
 

Tags: cristian mungiu, les films de cannes a bucarest 2014, mobra films, vincent maraval, wild bunch, workshop productie si distributie film

Comments: