Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismTIFF 2016: Trei bărbați alfa, creați de Bogdan Mirică în ”Câini”


     Lungmetrajul de debut regizoral al lui Bogdan Mirică  a câștigat Trofeul TIFF 2016, după ce fusese premiat și la Cannes. Câini este un thriller, scris și regizat de Mirică, în care sunt trei personaje masculine importante, interpretate de Dragoș Bucur, Gheorghe Visu și Vlad Ivanov, iar Raluca Aprodu are singurul personaj feminin, secundar bineînțeles.
     În film apare și un câine, despre care s-a vorbit destul de mult, dar povestea este mai degrabă o dezvoltare a dictonului Homo homini lupus est, în care cei trei bărbați luptă, pe viață și pe moarte, pentru putere.
 
     În afară de Dragoș Bucur, cei trei actori au fost alături de regizor la evenimentele de promovare a filmului la TIFF – proiecția din competiție și TIFF Lounge. Bogdan Mirică și-a pus amprenta ca scenarist și regizor pe scurtmetrajul Bora-Bora și pe serialul produs de HBO – Umbre, pentru care a scris scenariul și a regizat două episoade, restul fiind realizate de Igor Cobileanski. Aceeași echipă va intra în producție, în această vară, cu sezonul doi din Umbre.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
(27.06.2016)

Tags: bogdan mirica, caini film, dogs film, filmul caini la tiff 2016, gheorghe visu, raluca aprodu, vlad ivanov

Comments: