Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Three Peaks” în deschiderea HipTrip 2018


     În nord-estul Italiei, în munții Alpi, se află unele dintre cele mai dorite trasee montane, vânate de alpiniștii de pe întreg mapamondul. Grupul din Dolomiți intitulat Tre Cime este compus din unele dintre cele mai cunoscute vârfuri din Europa, cu siguranță și datorită faptului că fețele lor nordice fac parte din cele șase cele mai grele fețe nordice din Alpi.
     Acesta este locul în care a fost filmat Trei vârfuri/Three Peaks , cel de-al doilea film de lungmetraj al tânărului regizor berlinez Jan Zabeil, care a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.
     Filmul va fi prezentat într-o proiecție unică la București, pe 11 octombrie, de la ora 20.00, la Cinema Elvire Popesco, în deschiderea celei de-a 5-a ediții HipTrip Travel Film Festival.
     Trei vârfuri/Three Peaks aduce în discuție un subiect pe cât de sensibil, pe atât de ofertant: dificila integrare a copiilor dintr-o uniune anterioară într-un cuplu nou. Aaron și Lea sunt în vacanță în munți, împreună cu fiul ei, Tristan, de opt ani. Între Aaron și Tristan există complicitate, afecțiune, dar și distanță și suspiciune. În ciuda a doi ani de relație cu Lea, rolul lui Aaron nu este încă definit clar - devine un al doilea tată pentru Tristan sau va rămâne întotdeauna o entitate străină și contradictorie împotriva tatălui său adevărat? În vârful muntelui, încercările lui Aaron  de a câștiga simpatia băiatului se transformă într-un joc de putere periculos.
     Tensiunea psihologică dintre cele trei personaje susține filmul, între suișurile și coborâşurile naturii și a relației dintre ei.
     „Orice film e o călătorie, dar unele filme sunt mai călătorii decât altele. 3 vârfuri ne poartă într-o dublă drumeție, în Alpii Dolomiți și în peisajul interior al unei familii care se construiește sau se dezbină. Marea realizare a regizorului Jan Zabeil e că ambele peisaje sunt la fel de fascinante”, spune Cătălin Olaru, director artistic HipTrip.
     Filmele incluse în programul Hip Trip Travel Film Festival nu aduc obligatoriu în prim­plan o anumită destinație, ci ilustrează într­o formă artistică ideile de „călătorie” și „explorare”, oferindu­i spectatorului cea mai bună sursă de inspirație pentru a se transforma dintr­un turist într­un călător și explorator și făcându­l să-­și dorească să descopere lumea altfel.
     Cea de-a 5-a ediția a HipTrip Travel Film Festival va avea loc anul acesta în perioada 11-14 octombrie la Cinema Elvire Popesco.
     Detalii: www.hiptrip.ro
 

 
(01.10.2018)

Tags: catalin olaru, festival de film bucuresti, hip trip 2018, hip trip travel film festival, three peaks film

Comments: