Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



”Tata mută munții”, thrillerul semnat de Daniel Sandu, își lansează astăzi trailerul


     Începând de astăzi puteți viziona trailerul filmului Tata mută munții, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Daniel Sandu, va avea premiera în cinematografe pe 23 iulie și va putea fi văzut pe marele ecrane din toată țara.
     Filmul a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Shanghai, China și a fost selectat de curând în cadrul competiției Zilelor Filmului Românesc la cea de-a 20-a ediție a TIFF ce va avea loc la Cluj între 23 iulie și 1 august.
     Inspirat dintr-o întâmplare reală, Tata mută munții spune o poveste despre vinovăție și dragoste, despre echitate și compromisuri, despre lupta unui tată în încercarea de a-și salva fiul. Când băiatul lui Mircea (interpretat de Adrian Titieni) se pierde accidental pe un traseu de munte în plină iarnă, tatăl e gata să treacă peste orice și investește toata tenacitatea, puterea, ambiția și relațiile de care dispune pentru a-și regăsi copilul.
      “Eu cred într-un cinematograf, să-i zicem ‘maximalist’, pentru public - și încerc cu fiecare film să spun o poveste care să țină spectatorii cu sufletul la gură, să construiesc personaje puternice și atașante”, declara Daniel Sandu care semnează scenariul și regia. Imaginea îi aparține lui Tudor Vladimir Panduru, scenografia Simonei Pădurețu, iar montajul lui Mircea Olteanu, Tudor Reu fiind producătorul executiv al filmului. Muzica de pe coloana sonoră este semnată de Petre Ioan Bog, compozitor de origine română,rezident în Los Angeles.
     În distribuția filmului, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în coproducție cu Film i Väst, Filmgate Films, Studioul Cinematografic al Ministerului Culturii, Mindset Productions, Televiziunea Română și susținut prin Programul MEDIA Europa Creativă, spectatorii îi vor putea recunoaște pe actorii Adrian Titieni, Valeriu Andriuță, Judith State, Tudor Smoleanu, Elena Purea și Radu Botar.
     În România Tata mută munții este distribuit de Voodoo Films și va putea fi văzut în cinematografe începând din 23 iulie.
Pe site-ul www.voodoofilms.ro va fi afișat în curând programul complet al proiecțiilor din fiecare oraș.
Detalii: facebook
(5.07.2021)

Tags: adrian titieni, daniel sandu, mobra films, tata muta muntii film, voodoo films

Comments: