Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism”Tata mută munții”, în premieră mondială la Shanghai


     Tata mută munții, cel de-al doilea film de lungmetraj regizat de Daniel Sandu, a fost selecționat și va participa în competiția celei de-a 24 ediții a Festivalului de Film de la Shanghai, desfășurată între 11 și 20 iunie.
     Filmul este inspirat de o întâmplare adevarată și spune o poveste despre vinovăție și dragoste, despre echitate și compromisuri, despre lupta unui tată în încercarea de a-și salva fiul.
Adrian Titieni interpretează rolul principal. Scenariul și regia sunt semnate de Daniel Sandu, imaginea de Tudor Vladimir Panduru, scenografia de Simona Pădurețu, montajul îi aparține lui Mircea Olteanu, iar producător executiv este Tudor Reu. Muzica este semnată de un compozitor de origine română, rezident în Los Angeles, Petre Ioan Bog. Celelalte roluri principale sunt interpretate de Valeriu Andriuță, Judith State, Tudor Smoleanu, Elena Purea și Radu Botar.
     Tata mută munții este produs de către Mobra Films cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în coproducție cu Film i Väst, Filmgate Films, Studioul Cinematografic al Ministerului Culturii, Mindset Productions și Televiziunea Română.
     Daniel Sandu: “Eu cred într-un cinematograf, să-i zicem ‘maximalist’, pentru public -și încerc cu fiecare film să spun o poveste care să țină spectatorii cu sufletul la gură, să construiesc personaje puternice și atașante. Mă bucură că filmul va avea premiera în țara care a devenit cea mai importantă piață de film din lume și sper ca și spectatorii din România să primească filmul cât mai bine, așa cum au făcut-o, de altfel, și cu primul meu lungmetraj Un pas în urma serafimilor– filmul pentru care am primit 8 premii Gopo, inclusiv cele pentru Cel mai bun film și Cel mai bun regizor.”
     Producția filmului Tata Mută Munții a durat trei ani, fiind necesare condiții prielnice de filmare cu zapadă, ninsoare, viscol și presupunând filmări montane dificile la mari altitudini, realizate din dronă sau elicopter. Filmările s-au derulat în principal la Bușteni și în Munții Bucegi, la începutul anului 2020 și au fost oprite de starea de urgență generată de pandemia de coronavirus.
În România, filmul va fi distribuit în cursul acestei veri de către Voodoo Films.
Detalii: 
(1.06.2021)

Tags: adrian titieni, daniel sandu, mobra films, tata muta muntii film

Comments: