Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



“Scuză-mă!/ E bine sa nu fie rău”, scurtmetraj de Siniša Dragin


     În timp ce documentarul Pădurea are un interesant parcurs festivalier, de la Vision du Réel la premiera de la Docuart, de la Astra Film Festival la Mar del Plata, regizorul Siniša Dragin se ocupă de alte proiecte. Unul dintre ele este scurtmetrajul Scuză-mă! / E bine să nu fie rău, o poveste de dragoste fulgurantă. Personajul principal este un băiat aparent introvertit (Richard Hladik), care are o pasiune specială pentru peşti şi pentru tot ce e legat de apă, de la acvariu până la bazinul de înot. În mijlocul aglomeraţiei dintr-un tramvai, trăieşte o mică poveste de dragoste cu o frumoasă străină (Ioana Bugarin).
O apariţie specială în film are actriţa Coca Bloos. Richard Hladik este actor la Teatrul German din Timişoara, iar Ioana Bugarin este elevă, dar are experienţa filmărilor pentru O poveste de dragoste, Lindenfeld, regizat de Radu Gabrea, unde este varianta adolescentă a personajului interpretat de Victoria Cociaş.
     Scurtmetrajul independent Scuză-mă! este scris, regizat şi montat de Siniša Dragin şi realizat cu ajutorul prietenilor – imaginea Eugen Oprina, sunetul Horea Murgu. Muzica este compusă de Michael Goodman.
     Am participat şi noi la o zi de filmare în camera tânărului erou. Cele mai multe probleme le-a pus secvenţa cu un peştişor mort în acvariu. Siniša a făcut rost de peşte de la un magazin specializat, unde se mai întâmplă accidente. Numai că un peşte mort pluteşte, nu stă pe fundul apei, aşa că s-a căutat o modalitate de a-l pune în poziţia care corespundea poveştii.
Imagine: Nicolae Cara
 

Tags: filme independente, oana bugarin, richard hladik, scurtmetraje romanesti, scuza-ma, sinisa dragin

Comments: