Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismScurtmetrajul studențesc „Black Friday” la Festival Européen du Film Court de Brest


Black Friday, al Roxanei Stroe, va fi proiectat în cadrul celei de-a 30-a ediție a Festivalului European de Scurtmetraj Brest, 10-15 noiembrie 2015, în secțiunea off competiție Brest Off (Sur)vivre.

     Participarea este importantă pentru tânăra regizoare și echipa ei dat fiind atenția pe care organizatorii o acordă debutanților, funcționând ca un loc de întâlnire pentru ei.
     În competiția europeană va rula un alt film românesc, Ramonaregia Andrei Crețulescu.
     Acțiunea din Black Friday se petrece în perioada comunistă, când statul la coadă era o normă. După o îndelungată așteptare, pe stomacul gol, Mihai nu își primește rația de alimente. A doua zi încearcă să fie primul la coadă. Filmul are 21 de minute și a fost realizat în anul I de masterat, Arta Regiei de Film, UNATC „I.L. Caragiale, din București. Din echipă au făcut parte regizoarea Roxana Stroe, directorul de imagine Laurențiu Răducanu, monteurul Cristi Dimitriu, inginerul de sunet Alex Andreica, scenografa Adina Lupu și producătoarea Ioana Lascăr. În rolul protagonistului este Gabriel Spahiu.
Black Friday a mai fost proiectat în cadrul Festivalului de Film Timishort și TIFF 2015, unde a câștigat Premiul pentru Cel Mai Bun Scurtmetraj Românesc.
Detalii: Facebook / Festival Européen du Film Court de Brest

 

 

 


Tags: black friday film, festival européen du film court de brest, gabriel spahiu, ramona film, roxana stroe, scurtmetraje studentesti unatc

Comments: