Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Scurtmetrajul “Scor Alb”, în competiţia naţională la NexT


Filmul independent Scor Alb/ Tie, în regia lui Marius Olteanu, este în competiţia naţională a Festivalului Internaţional de Film NexT (15-19 aprilie).

     Scor Alb intră, alături de alte 11 scurtmetraje, în cursa pentru Premiul pentru Cel mai bun film românesc şi Premiul Publicului pentru film românesc.
Pelicula, produsă de Wearebasca, cu Ioana Flora şi Alexandru Potocean în distribuţie, a fost selectată şi în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Busan (Coreea de Sud) din aprilie.
Scor Alb/ Tie spune povestea întâlnirii a doi oameni. O întâlnire care ar fi putut să nu aibă loc. Felul în care cei doi descoperă omul de lângă şi negociază apropierea de acesta într-o situaţie aparent anodină, este ceea ce m-a atras în realizarea filmului”, declară Marius Olteanu, regizorul scurtmetrajului.
În timp ce un meci de fotbal paralizează Bucureştiul, la Gara de Nord, Dana (Ioana Flora) ocupă taxiul lui Alex (Alexandru Potocean). Odată ajunsă în faţa blocului, şi în ciuda diferenţelor evidente dintre cei doi, Dana îl roagă pe Alex să rămână cu ea până la venirea dimineţii. Cu orice preţ.
Din distribuţie mai fac parte actorii Smaranda Caragea, Iulia Lazăr şi Claudiu Bleonţ.
     Scenariul este scris de Marius Olteanu, imaginea este semnată de Luchian Ciobanu, montajul este realizat de Ion Ioachim Stroe,  sound design - Ioan Filip, iar scenografia şi costumele poartă semnătura Alexandrei Alma Ungureanu. Marius Olteanu este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “Ion Luca Caragiale” şi al National Film and Television School, Marea Britanie. Regizor de ficţiune, documentar şi publicitate, a scris şi regizat mai multe filme de scurtmetraj şi un lungmetraj documentar - Timoc. Lumea de dincolo, despre românii din localitatea Timoc (Serbia) şi felul în care aceştia se raportează la lumea celor morţi. Marius Olteanu este şi fotograf, primul său album foto, “Lumea de dincolo” este publicat la editura ICR în 2011.
Scor Alb/Tie este o producţie independentă WeAreBasca, producători Claudiu Mitcu şi Marius Olteanu.
Detalii: wearebasca.ro / facebook
 

Tags: alexandru potocean, competitie next 2015, ioana flora, marius olteanu, scor alb film, scurtmetraje romanesti, wearebasca

Comments: