Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Scurtmetrajul ”Raisa”, la Tallinn și Making Waves New York


Filmul Raisa, regizat de Pavel Cuzuioc, a primit Mențiunea Specială a Juriului în Competiția Internațională a Sleepwalkers Short Film Festival, parte din Tallinn Black Nights Film Festival.

După selecțiile de la Festivalul Internaţional de Film de la Cottbus (3-8 noiembrie 2015), si cel de la Tallin, scurtmetrajul de ficțiune  Raisa va fi proiectat la cea de-a zecea ediţie a Making Waves, Festivalul de Film Românesc din New York, ce va avea loc la Film Society of Lincoln Center (2-7 decembrie 2015) și la Jacob Burns Film Center din Pleasantville, NY (3-8 decembrie). Din distribuție fac parte Cristina Flutur și Maria Sagaidac. Scenariul este semnat de Pavel Cuzuioc, iar Michael Schindegger este directorul de imagine. Filmul va fi proiectat duminică, 6 decembrie, de la ora 15.30. 
     Making Waves prezintă, începând din 2012, programul special Creative Freedom through Cinema, care exploreaza relația dintre artă, politică si societate în Europa de Est, oferind o platformă de prezentare și dialog cu filme și realizatori din alte țări est-europene. În acest an țările invitate sunt Moldova și Georgia, care vor prezenta filmele Raisa, în regia lui Pavel Cuzuioc, La limita de jos a cerului, în regia lui Igor Cobileanki și Corn Island, în regia lui George Ovashvili. Alături de cele trei proiecții va fi organizat un panel despre ce înseamnă să faci astăzi film și despre modul în care relația dintre artă, politică și societate și libertatea de expresie se traduce în contextul specific din cele două țări invitate și în România. Acesta avea loc dumincă, 6 decembrie 2015 la Lincoln Center. 
Cu 4 ani în urmă, documentarul Doina groparilor, regizat de Pavel Cuzuioc și produs de HBO România, a participat la editia din 2011 a Making Waves.
 

Tags: cristina flutur, la limita de jos a cerului film, making waves 2015, pavel cuzuioc, raisa film

Comments: