Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Scurtmetrajul „A Quiet Palace”, la Berlinale 2016


     A Quiet Place, în regia lui Ronny Dörfler, o coproducție România-Germania, a fost selecționat în cadrul celei de-a 66-a ediții a Festivalul de Film de la Berlin, în secțiunea Perspektive Deutsches Kino.
     Cu o distribuție integral românească, cu actorii Șerban Pavlu, Mădălina Craiu, Maria Obretin, Oana Rusu și Andrei Ciopec, scurtmetrajul de 24 de minute spune povestea Cristinei, o tânără care se întoarce acasă, în România, în satul ei natal, unde se reîntâlneste cu mama, tatăl și sora mai mică. Întoarcerea acasă durează mai puțin decât era prevăzut. Reîntâlnirea cu tatăl ei scoate la iveală frânturi dintr-un trecut sordid și pune lupa pe un posibil viitor sumbru atât pentru Cristina, cât, mai ales, pentru sora ei mai mică.
     A Quiet Place a fost filmat în România, în vara anului trecut, cu o echipă formată integral din profesioniști din cinematografia autohtonă: Eduard Haris și Eugen Matei Lumezianu (producție), Cosmin Fericean (imagine), Eugen Kelemen (montaj), Iza Tartan (scenografie), Marius Leftărache (sound design) și Florian Ardelean (priză directă). Regizorul german Ronny Dörfler a lucrat pentru acest film cu două case de producție din România: 111 Film și Cutare Film.
     Detalii: Berlinale.de // 111 Film

Tags: a quiet place film, berlinale 2016, coproductii romania-germania, scurtmetraje romanesti

Comments: