Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismRadu Muntean revine la Cannes, cu noul lui film ”Întregalde”


     Întregalde, cel mai nou lungmetraj regizat de Radu a fost selecționat în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes, ce va avea loc între 6 - 17 iulie 2021.
     Cu un scenariu semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu, filmul spune povestea a trei prieteni care se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.
Regizorul a declarat: ”Este filmul meu cu cea mai multă acțiune, în sensul clasic și fizic al cuvântului. Decorul, cu pădurea întunecată, noroiul, casele strâmbe, gaterul abandonat, văile către nimic, va fi aproape un personaj în film.”
     Întregalde este cel de-al şaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean și a doua participare la Quinzaine, după ce în 2008 a făcut parte din selecție cu filmul Boogie. Alături de Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu şi Alex Bogdan, din distribuţia filmului Întregalde fac parte şi Luca Sabin, Toma Cuzin, Carmen Lopăzan și Gabor Bondi.
     Filmul este produs de Multi Media Est cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Vânzările internaţionale și distribuția din România sunt gestionate de către Voodoo Films.
Detalii: facebook
 
(8.06.2021)

Tags: alexandru baciu, ilona brezoianu, intregalde film, maria popistasu, multi media est, radu muntean, razvan radulescu

Comments: