Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismProiecţie specială la Bruxelles cu două filme româneşti


Documentarul Waiting for August (2014), regizat de Teodora Ana Mihai, şi scurtmetrajul Boxed In (2013) regizat de Ilinca Neagu, vor fi proiectate în 4 noiembrie la Cinematograful Aventure din Bruxelles,  în prezenţa realizatoarelor.     Cele două regizoare abordează fenomenul migraţiei din unghiuri diferite, inspirate atât din condiţia imigrantului, cât şi din propriile experienţe. 
Proiectul se încadrează în strategia Institutului Cultural Român de la Bruxelles de punere în valoare a diasporei româneşti, ca valoare adăugată pentru ţara de adopţie, dar şi pentru ţara de origine.   
Evenimentul este organizat cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Belgiei. 
Teodora Ana Mihai, născută în 1981 la Bucureşti, a emigrat în urmă cu 25 de ani din România în Belgia. Studiază arta cinematografiei în SUA, la Sarah Lawrence College (New York). La întoarcerea în Belgia realizează  Waiting for August, selectat la Astra Film Festival 2014. Filmul a avut premiera în Belgia, pe 23 octombrie 2014, la Festivalul de Film din Flandra. 
Ilinca Neagu, născută în 1986 la Bucureşti, a studiat regia la U.N.A.T.C. în România şi fotografia la Bruxelles. După participarea la Berlinale Talent Campus (2010), scurtmetrajele Desert Rain (2010) şi Boxed In (2013, co-producţie româno-belgiană) au fost selecţionate în programul  Romanian Short Waves la Cannes. 
Detalii: www.icr.ro
 

Tags: boxed in, filme romanesti, icr bruxelles, ilinca neagu, teodora ana mihai, waiting for august

Comments: