Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Programul FILM+ prelungește înscrierile până pe 11 august


     Programul FILM+, un laborator de lucru, consultanță și sprijin pentru tinerii cineaști a prelungit înscrierile pentru cea de-a doua ediție până pe 11 august. Se caută proiecte de scurtmetraj, de orice gen (ficțiune, animație, documentar etc.), pe care să le susțină pe trei direcții, în funcție de etapa în care se află: dezvoltare de scenariu, filmare sau post-producție.
     Dintre cele 10 proiecte selectate în prima ediție, șapte au fost finalizate sau se află în post-producție: În termeni foarte clari (regia Sebastian Mihăilescu), Petrecere privată (regia Octav Chelaru), Goya (regia Ioana Mischie), Iederă (regia Sarra Tsorakidis), Trecut de ora 8 (regia Alex Pintică), După nouă sau zece ore (regia Răzvan Dü) și Nicio zi nu se compară cu o zi de vară (regia Denisse Conn Tubacu). Alte trei proiecte (ale lui Claudiu Ciprian Popa, Radu Romaniuc și Vlad Ghinea) au primit sprijin pentru dezvoltare.
     În funcție de stadiul în care se aflau proiectele, acestea au primit consultanță pentru dezvoltarea scenariului și pregătirea etapei de producție, sprijin și consultanță pentru filmarea efectivă (echipament de filmare, locații etc.) sau ajutor pe partea de post-producție (consultanță montaj, servicii colorizare, acces la studio de sunet și altele).
     Două dintre scurtmetrajele finalizate la prima ediție au început parcursul festivalier: După nouă sau zece ore a fost selecționat în competiția festivalului Filmul de Piatra și în competiția românească de scurtmetraj de la Festivalul Internațional de Film ANONIMUL. Octav Chelaru se află și el în competiția de la ANONIMUL cu Petrecere privată, proiect susținut de FILM+, iar ultimul său scurtmetraj, Haine negre va face parte din secțiunea competițională „Pardi di domani” a Festivalului Internațional de Film de la Locarno.
     Pentru proiectul Sinucigașii, cu care a participat la FILM+, Radu Romaniuc a primit finanțare din partea CNC România în a II-a sesiune din 2016. Scurtmetrajul urmează să fie regizat de Bogdan Mustață.
     Detalii: Film+ // facebook
 

 
(02.08.2017)

Tags: atelier scurtmetraj, film plus, film plus laborator, scurtmetraje romanesti, workshop scurtmetraj

Comments: