Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Prima ediţie a Animation Bucharest Film Festival va avea loc în iulie


     Între 09 - 11 iulie 2021 va avea loc prima ediţie Animation Bucharest Film Festival. Pe durata a 3 zile Bucureştiul va găzdui 400 de proiecții de scurtmetraje de animaţie, majoritar europene. Evenimentul se va desfăşura inițial în Bucureşti, urmând a fi multiplicat în reşedinţele de judeţ din România.
     Festivalul ABIFF are ca temă definitorie relaţia majoritate – minorități etnice. Festivalul va deveni un obiectiv turistic, căutând totodată să înlesnească exportul de servicii artistice în audiovizual, augmentat, prin activitățile conexe, dezvoltarea competențelor antreprenoriale în domeniul cultural și dezvoltarea abilităților de utilizare TIC în creația culturală.
     Pentru prima ediţie focusul va fi pe România, organizatorii propunându-și ca în fiecare dintre ediţiile următoare o altă țarǎ europeană să devină ţara principală.
     Festivalul ABIFF va avea 5 Secțiuni Concurs cu Premii de mii de euro:
     1. Secţiunea „competiţională” – secţiune concurs unde vor fi prezentate toate producţiile selectate în urma înscrierii având Marele Premiu în valoare de 3.000 €.
     2. Secţiunea „tematică” – dedicată relaţiei minoritate-majoritate, își propune să identifice modalităţi inovatoare de rezolvare a posibilelor tensiuni ale relaţiilor majoritate – minoritǎţi, având un premiu în valoare de 1.000 €.
     3. Secţiunea „tineri profesionişti” va fi destinată studenților și celor care au absolvit în ultimii 3 ani facultăţi din domeniu , având un premiu în valoare de 1.000 €.
     4. Secţiunea „debut” va fi destinată celor care sunt la primul scurtmetraj de animaţie indiferent dacă sunt absolvenţi de o facultate de profil sau nu, având un premiu în valoare de 1.000 €.
     5. Secţiunea „scenariu” va fi destinată tuturor autorilor , având un premiu în valoare de 1.000 €.
     ÎNSCRIEREA ÎN CADRUL SECȚIUNILOR CONCURS se desfășoară în perioada 01 ianuarie – 15 iunie 2021. Pentru aceasta nu existǎ limitǎ de vârstǎ, se pot înscrie concurenţi din orice ţarǎ și nu există taxă de înscriere.
     Festivalul ABIFF este organizat de Fundația ABI-Fundație în cadrul proiectului „Festivalul Internațional de Film de Animație București - ABIFF“, finanțat prin Granturile SEE 2014- 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA,  apelul „Consolidarea antreprenoriatului cultural și Dezvoltarea audienței și a publicului“ (sesiunea 1).
Detalii: ABIFF
(12.01.2021)


Photo Gallery


Video Gallery:

Tags: abiff 2021, animation bucharest international film festival 2021

Comments: