Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Premiere Cinepub: Cinci scurtmetraje independente


     Săptămâna aceasta, Cinepub aduce cinci scurtmetraje românești independente, realizate de șase tineri: Cristian Pascariu, Vlad Ghinea, Andrei Ștefan Răuțu, Bogdan Dobre, Ionuț Laurențiu Dușcă și Bogdan Mureanu.
     Bețișoare rock’n’roll, regizat de Cristian Pascariu, o urmărește pe Ana, o femeie surdo-mută care își câștigă existența vânzând bețișoare parfumate în tren. Nevoită să își abandoneze fiul la naștere, are acum șansa să îl revadă, după 35 de ani, la concertul său rock. Pentru a ajunge la acesta, se vede nevoită să străbată o lume sonoră necunoscută și să comunice cu oameni care nu o înțeleg.
     Vlad Ghinea a realizat Dușmanul, un film despre un tânăr cu probleme de comunicare. Singurele discuții pe care le are sunt cu o păpușă marionetă. Când fratele lui îl ia la o petrecere, Bogdan este obligat să iasă din zona lui de confort.
     În Ela, Panda și Madam (regia Andrei Ștefan Răuțu), tânără corporatistă trebuie să-și întrerupă concediul la mare, unde se află împreună cu bunica  ei, pentru a nu-și pierde serviciul. Fata trebuie să se întoarcă la București cât mai repede, dar simpatica ei bunică are alte planuri.
     În Sisyphus, la care au lucrat Bogdan Dobre și Ionuț Laurențiu Dușcă, o tânără își găsește liniștea într-un mod cel puțin bizar, iar în Tuns, ras și frezat, Victor Rebengiuc joacă rolul unui bărbier care trebuie să-și confrunte fostul torționar, când cel din urmă vine la salonul său și rolurile se inversează pentru câteva momente.
     Detalii: Cinepub.ro

Tags: bețiloare rock'n'roll film, cinepub, dușmanul film, ela, panda și madam film, sisyphus film, tuns, ras si frezat film

Comments: