Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismFilmul „Zavera”, regizat de Andrei Gruzsniczki


     Zavera, cel de-al treilea lungmetraj regizat de Andrei Gruzsniczki, a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cairo (20-29 noiembrie 2019) și a intrat în sălile de cinema din România pe 29 noiembrie.
     Ștefan (Dorian Boguță) traversează o perioadă dificilă după moartea neașteptată a prietenului și asociatului său, Nic (Șerban Pavlu). Încercând să preia frâiele afacerii, conduse până atunci de Nic, Ștefan descoperă treptat că viața lui profesională – posibil și cea personală – nu are un fundament atât de stabil pe cât credea.
     Premiera națională a filmului a avut loc miercuri, 27 noiembrie, la Cinema PRO, în prezența echipei de filmare.
 

     „Cred că în primul rând este vorba despre căutările pe care un om, indiferent de vârstă, le are în clipa în care niște lucruri pe care s-a bazat în viața lui par să se sucească. [...] Ștefan trebuie să-și reevalueze existența și practic să-și reconstruiască un ego, un eu, un sine, plecând de la cioburile care au rămas în urmă. Și e destul de greu”, a spus Andrei Gruzsniczki despre Zavera.
 
     „Mie mi-a plăcut foarte mult, chiar dacă e static. Chiar dacă are acțiune puțină, mi-a plăcut pentru că actorie, pentru mine, înseamnă foarte mult asumarea unei situații [...] și să ai un gând. Acum îmi permiteam să am acel gând și să iau și să-l duc”, a zis Dorian Boguță despre rolul său. 

     „E un traseu interesant pentru un actor. Pentru că una este un rol cu foarte multe replici și una este un rol cu un cadru secvență, cu foarte mult dialog, și altceva este când trebuie să-ți construiești niște lucruri, ca un fel de trepte pe care să pășești, dar neavând neapărat suportul unor vorbe, al unui dialog. E foarte interesant pentru un actor. E un demers mai altfel”, a spus Ioana Flora despre rolul său în Zavera.
Imagine: Nic Cara
Montaj: Radu Georgescu
(09.12.2019)

Tags: alexandru teodorescu, andrei gruzsniczki, dorian boguta, ioana flora, saga film, serban pavlu, zavera film

Comments: