Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Premieră HBO: „Rețeaua”, regia Claudiu Mitcu, joi, 24 septembrie


     Rețeaua, documentarul regizat de Claudiu Mitcu și produs de Parada Film, în coproducție cu HBO Europe și Wearebasca, va fi difuzat în premieră pe 24 septembrie, de la ora 20:00, la HBO.
     Documentarul urmărește o rețea de oameni binefăcători, care cumpără din străinătate medicamente citostatice și le aduc pacienților din România, de vreme ce aici aceste medicamente nu există.
     În România, medicamentele citostatice nu se obțin nici gratuit, așa cum prevede legea, nici contra cost din farmacii. Ca să rezolve problema, cei care au bani sunt obligați să apeleze la farmaciile din afara țării. Alții, mai puțin norocoși, nu încep un tratament sau urmează unul incomplet. Mulți dintre bolnavii care încearcă să facă rost de medicamente sunt ajutați de o adevărată rețea de oameni care cumpără medicamente din străinătate și le trimit în România cu ajutorul prietenilor, cunoștințelor și turiștilor. Membrii ei nu obțin niciun fel de beneficiu material din participarea la acest „trafic”. Documentarul reconstituie traseul medicamentelor de la una dintre cele mai vechi farmacii din Viena până la pacientul din România.
     Luna septembrie aduce mai multe premiere românești la HBO, lista completă poate fi găsită aici.
     Filmul va putea fi urmărit și pe HBO GO (www.hbogo.ro) începând de mâine, 24 septembrie.
 

Tags: claudiu mitcu, coproducții hbo, documentare hbo, hbo romania, reteaua film

Comments: