Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismPremieră CINEPUB: „Vulpe vânător”, regia Stere Gulea


     Prima ecranizare după un roman de Herta Müller, Vulpe vânător, a fost regizată de Stere Gulea în 1993. Filmul a avut premiera online pe CINEPUB, pe 10 decembrie.
     Realitatea României din decembrie 1989 este recreată de laureata Premiului Nobel pentru Literatură din 2009, Herta Müller, care semnează, în colaborare cu Harry Merkle, scenariul filmului. Iar „Oana Pellea, remarcabilă, bolnavă de luciditate” (Magda Mihăilescu, aarc.ro) joacă alături de Dan Condurache, Dorel Vișan, Adrian Titieni, Marian Râlea, Mara Grigore și Claudiu Istodor, redând împreună o lume apăsătoare pe tot parcursul filmului.
   Vulpe vânător este inspirat de evenimentele premergătoare revoltei timișorenilor din decembrie 1989. Irina, o profesoară tânără, nonconformistă și independentă, intră în vizorul Securității. Presiunile psihologice au scopul de a o intimida. Odată cu revoluția din 1989, ea speră că situația se va schimba radical. Unul dintre primele și puținele filme care prezintă viața din luna decembrie a anului 1989.
     Detalii: Cinepub.ro

Tags: herta muller, oana pellea, stere gulea, vulpe vânător film

Comments: