Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismPremieră Cinepub: ”Când afară ninge”, regizat de Conrad Mericoffer


     Premiera Cinepub de joi 18 martie, de la 20:30, este o ședință extraordinară de bloc: Când afară ninge (2017), în regia lui Conrad Mericoffer. Dacă deja sunteți cuprinși de sentimente neplăcute cauzate de amintirile ședințelor interminabile, ineficiente și „iremediabile”, atunci scurtmetrajul lui Conrad Mericoffer este un must see.
     Comicul din filmul lui Mericoffer are o explicație simplă, de peste ocean: It’s funny because it’s true. Pentru că cel mai savuros tip de umor la români e, indubitabil, hazul de necaz. Cu el am trecut peste toate lipsurile și tragediile, e al nostru modus operandi.
În Când afară ninge, Mericoffer exploatează perfect sentimentele de la granița dintre comic și tragic. Laur (Paul Ipate) solicită asociației de proprietari a imobilului în care locuiește pornirea ascensorului, deoarece iubita sa, Cristina (Victoria Răileanu) trebuie să nască în câteva săptămâni, iar urcarea treptelor până la etajul trei, unde cei doi locuiesc, ar putea declanșa travaliul prematur. O chestiune simplă, la prima vedere, dar nu și pentru doamna Grecu (Emilia Dobrin), reprezentantul de căpătâi și de forță al asociației de proprietari. Doamna Grecu refuză punerea în funcțiune a liftului aducând argumente absurde, precum zgomotul care ar deranja locatarii odată cu pornirea lui sau faptul că o altă locatară nu a avut probleme în sarcină urcând treptele din bloc. 
     Pe lângă experiența de actor, Conrad Mericoffer, pe care îl vom vedea în Câmp de maci, a regizat trei scurtmetraje: Casting Call (2014), O poveste aproape reală (2015) și scurtmetrajul pe care îl veți putea urmări pe CINEPUB.RO: Când afară ninge (2017), ce a participat în cadrul TIFF 2017. 
 
(19.03.2021)

Tags: cand afara ninge film, conrad mericoffer, emilia dobrin, paul ipate, victoria raileanu

Comments: