Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism„Povestea unui pierde-vară”, la Cinemateca Română de la ICR Londra


     Miercuri, 27 februarie, programul Cinematecii Româneşti de la Institutul Cultural Român din Londra se relansează cu premiera britanică a filmului Povestea unui pierde-vară, al treilea lungmetraj semnat de Paul Negoescu.
     Filmul îl urmărește pe Petru, un profesor de matematică de la Universitatea Politehnică de București, care are o relație deschisă cu Irina și care se simte obligat să renunțe la stilul lui de viață când află că iubita lui este însărcinată. Din distribuție fac parte cunoscuții actori Alexandru Papadopol, Nicoleta Lefter şi Crina Semciuc, Radu Romaniuc și Rolando Matsangos.
     „Cinemateca românească” este unul dintre programele permanente ale ICR Londra, menit să pună în valoare filme românești din toate timpurile. Începând cu anul 2017, Cinemateca prezintă o serie de filme românești recente, care nu au intrat în rețelele de distribuție britanice.
     Detalii: www.icr-london.co.uk
(27.02.2019)

Tags: alexandru papadopol, institutul cultural roman londra, nicoleta lefter, paul negoescu, povestea unui pierde-vara film

Comments: