Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



”Poveste de dragoste”, regizat de Cristina Iacob, selectat la Montreal


Poveste de dragoste  / Love Is a Story, cel mai nou lungmetraj al regizoarei Cristina Iacob (#Selfie), cu Dragoș Bucur și Raluca Aprodu în rolurile principale, a fost selectat la Festival des Films du Monde de la Montréal, în Canada.

     Festivalul de la Montreal (27 august-7 septembrie), fondat în 1977, a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 39. Prin selecţia de filme din peste 70 de ţări, este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din America de Nord. Spre deosebire de Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, Festivalul de la Montreal, Quebec, prezintă diferite tipuri de filme din toată lumea şi foarte puţine sau deloc din cele produse la Hollywood.
     Lungmetrajul Poveste de dragoste este un film despre iubirea dintre doi tineri artiști din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraș vechi și fermecător din Transilvania, Sebastian și Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste.  Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influență a trei bărbați cu personalități puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viața de adult și alegerile unei inimi de copilă.  E vremea Crăciunului și viata îi rezervă acestei tinere frumoase și talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească. Dragostea învinge întotdeauna, sau nu?
Alături de Dragoş Bucur și de Raluca Aprodu, în film joacă Ducu Darie, Mimi Brănescu, Mirela Oprişor, Vlad Zamfirescu, Ionuț Bora, Gabriela Popescu.
     “Poveste de dragoste este un film diferit de #Selfie, cu o poveste universală despre iubire și despre încercările prin care trebuie să treacă un cuplu. Selecția la Montreal, ca și cea de la Mons, este o reală bucurie pentru întreaga echipă a filmului, alături de care a fost o plăcere să lucrez. Acest film este pentru public, așa că  juriul în fața căruia avem cele mai mari emoții este format din spectatorii din România, care vor putea vedea filmul în cinematografe la finalul acestui an”, a declarat regizoarea Cristina Iacob.
Poveste de dragoste a rulat în premieră internațională în cadrul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiția internațională.
La Montreal, filmul va rula pe 31 august, de la ora 12,30 și pe 1 septembrie, de la ora 21,30.
Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob și Dan Chiriac. Imaginea îi aparține lui Viorel Sergovici jr, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru și Cătălin Cristuțiu, iar muzica original e creată la HaHaHa Production. Sunetul e procesat de Dragoș Stanomir, iar mixajul e realizat de Cristinel Șirli (Creative Sound).
Lungmetrajul Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment și Zazu Film. În România, lungmetrajul va fi lansat la finalul anului 2015, distribuit de Zazu Film.

 
 


Tags: cristina iacob, dragos bucur, festivalul de film montreal 2015, love is a story film, poveste de dragoste film, raluca aprodu

Comments: