Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism”Offstage”, în regia lui Andrei Huțuleac, câștigător la Varșovia


     Warsaw Film Festival (13-23 octombrie) este unul dintre cele treisprezece festivaluri de clasă A (competitive) din lume, acreditate de Federația Internațională a Asociațiilor Producătorilor de Film.
      Scurtmetrajul Offstage, în regia lui Andrei Huţuleac, avându-i ca protagoniști pe Amalia Ciolan, Adrian Titieni și Tudor Aaron Istodor, a învins în competiția celei de-a 33-a ediții, câștigând Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune (Best Live Action Short). Offstage este produs de Dan Chișu pentru DaKino Film.
     Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varșovia, patru producții românești au intrat în programul Warsaw Film Festival din acest an și au fost reprezentate la Varșovia de creatorii lor: Dan Chișu, Andrei Crețulescu, Serghei Chivirigă și Tudor Aaron Istodor. Programul de proiecții a inclus lungmetrajele Aniversarea (regia Dan Chişu) şi Charleston (regia Andrei Creţulescu) şi două scurtmetraje: Offstage (regia Andrei Huţuleac, producător Dan Chișu) şi Cel mai bun client (animaţie, regia Serghei Chivirigă).  Două dintre filme au reușit o performanță deosebită, intrând în concursul pentru cel mai bun film de lungmetraj (Aniversarea) și pentru cel mai bun scurtmetraj (Offstage), celelalte două fiind prezentate în secțiunea Discoveries (Charleston) și Warsaw Next (Cel mai bun client).
     Offstage a fost selectat în numeroase festivaluri de film din lume, fiind distins anul acesta cu Mențiunea Specială a Juriului la cea de-a 17-a ediție a Festivalulului Internațional de Film Transilvania, Trofeul Timishort Film Festival 2017 pentru Cel mai bun scurtmetraj și Trofeul Vladutz în cadrul Dracula Film Festival pentru “umorul deosebit de negru și spiritul suprarealist, admirabil manevrate în fiecare cadru și secvență." Toate premiile îi asigură un portofoliu necesar pentru a intra în cursa nominalizărilor Academiei Americane de Film pentru Premiul Oscar.
Detalii: icr.ro
(23.10.2017)

Tags: andrei hutuleac, aniversarea film, cel mai bun client film, charleston film, offstage film, warsow film festival 2017

Comments: