Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Noul val de cineaste la TIFF Talks: Monica Stan, Alina Grigore, Ligia Ciornei


     Trei cineaste, aflate la debut în regia de lungmetraj, au fost invitate la TIFF Talks 2022, la o discuție despre Noul val de cineaste: Alina Grigore, Monica Stan și Ligia Ciornei.
     Alina Grigore a câștigat Scoica de Aur la San Sebastian 2021 cu filmul Crai nou, Monica Stan a primit Premiul ”Luigi de Laurentiis” pentru cel mai bun debut la Veneția 2021, cu filmul Imaculat, iar Ligia Ciornei a prezentat la TIFF 2022 primul ei lungmetraj – Anul pierdut 1986, o producție independentă cu o poveste legată de accidentul nuclear de la Cernobyl. Toate au scris scenariile și au regizat aceste pelicule, Monica Stan semnând regia împreună cu George Chiper – Lillemark.
     Alina Grigore conduce școala de actorie InLight Center, care a și produs filmul Crai nou, împreună cu Gabriela Suciu de la Atelier de film.
     Monica Stan este director artistic al Festivalului One World România.
     Temele discuției moderate de Ionuț Mareș au fost noul val de cineaste, temele sociale abordate în filme, diferențele dintre perspectivele feminine și masculine în film, comunicarea cu actorii, relația cu publicul.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu

 

Tags: alina grigore, ligia ciornei, monica stan, tiff 2022, tiff talks 2022

Comments: