Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



”Metronom” distins cu Premiul ‘Nechama Rivlin’ pentru cel mai bun film internațional la Jerusalem


     Filmul Metronom, în regia lui Alexandru Belc, a fost distins seara trecută cu Premiul 'Nechama Rivlin' pentru cel mai bun film internațional la Jerusalem Film Festival. Juriul a acordat premiul pentru „puterea specială a filmului ce constă în focusul său clar și punctul de vedere personal.” Jerusalem FF a ajuns anul acesta la cea de-a 39 ediție și este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din regiune.
     Metronom, scris și regizat de Alexandru Belc, este o poveste din anii ʹ70. În timp ce Țiriac și Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc și scriu scrisori la emisunea METRONOM de la Europa Liberă. Cand el primește aprobarea să plece definitiv din țară, împreună cu familia, ei știu că trebuie să se despartă, dar nu se așteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viață.
     Filmul îi are în distribuție pe Mara Bugarin, Șerban Lazarovici, Mara Vicol, Vlad Ivanov, Mihai Călin, Andreea Bibiri și va avea premiera în cinematografe în toamna acestui an.
Detalii: facebook / instagram
(29.07.2022)

Tags: alexandru belc, mara bugarin, metronom film, serban lazarovici

Comments: