Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Masterclass Control N cu Marius Panduru


Asociaţia Culturală Control N organizează Masterclass cu directorul de imagine Marius Panduru în 7, 14 şi 21 mai 2015.

     Panduru semnează imaginea pentru 18 lungmetraje şi 20 de scurt metraje, printre filmele sale aflându-se cele două titluri româneşti prezentate în acest an la Festivalul de Film de la Berlin – Aferim! (regia Radu Jude) şi De ce eu? (regia Tudor Giurgiu).
La ediţia din acest an a Premiilor Gopo, a primit Premiul pentru cea mai bună imagine pentru filmul Closer to the Moon (regia Nae Caranfil).

Marius Panduru le propune participanţilor la masterclass o incursiune în istoria complexă a artelor vizuale, din perspectiva unui studiu al luminii creatoare de mesaj artistic revelator. El este de părere că “fie că activăm într-un domeniu profesional creativ sau suntem doar consumatori conştienţi de produs artistic, înţelegerea modalităţilor prin care putem să construim o imagine expresivă poate reprezenta o aventura a minţii şi a sufletului, necesară oricăruia dintre noi.”
Directorul de imagine Marius Panduru va vorbi despre pictură şi influenţa stilurilor asupra caracterului imaginii în filmul de ficţiune, despre cum se poate construi o lume expresivă pornind de la textul scenariului, sau despre importanţa unui concept vizual unitar.
Pe parcursul celor trei întâlniri, Marius Panduru îşi propune să realizese şi o demonstraţie practică, arătând cum se modifică determinantul expresiv al portretului prin diferite direcţii de iluminare, precum şi filmarea efectivă a unei secvenţe de film, în modalitate simplificată, dar utilizând diferite concepte de iluminare,  definind astfel caracterul expresiv al scenei.
Masterclass-ul de imagine de film este deschis tuturor celor interesaţi de film, profesionişti sau amatori, de orice vârstă. Cele 3 întâlniri cu directorul de imagine Marius Panduru vor avea loc în datele de 7, 14 şi 21 mai, de la ora 19.00 la ora 21.00, la sediul Asociaţiei Culturale Control N. Grupa masterclass-ului are minim 7 şi maxim 30 de participanţi.
Detalii: www.controln.ro / facebook

Tags: asociatia culturala control n, marius panduru, masterclass control n, masterclass de imagine

Comments: