Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Maria Dinulescu: Lecţia de marketing şi PR de la Hollywood


     Care e diferenţa dintre promovarea unui săpun şi cea a unui actor? Un artist îşi lasă cariera la voia întâmplării sau urmează tehnici de marketing?
Ce şanse are un est european la Hollywood? Ce faci când ai 30 de secunde ca să te prezinţi? Celebra frază “ Nu ne da telefon, te sunăm noi” nu mai e la modă, totul se desfăşoară pe internet.
     Institutul Cultural Român a organizat o întâlnire cu actriţa Maria Dinulescu, care a vorbit despre experienţa ei americană, alături de Florina Pînzaru, specialist în marketing, şi Denissa Scutaru, expert PR. Evenimentul a fost iniţiat şi organizat de Roxana Călinescu şi Roxana Cernea de la Departamentul Film al ICR.
Au venit mulţi tineri actori, interesaţi de o carieră la Hollywood.
     Maria Dinulescu a vorbit cu francheţe despre perioada petrecută în Los Angeles, dar şi despre dorinţa de a se întoarce în Europa.
Maria a făcut studii de actorie la UNATC, cu profesorii Sanda Manu, Ion Cojar şi Adrian Titieni. Primul succes a fost rolul din scurtmetrajul Trafic, regizat de Cătălin Mitulescu. Filmul a primit, în 2003, Palme d’Or la Festivalul de la Cannes. California Dreamin’, regizat de Cristian Nemescu (2007 - Premiul Un certain regard la Cannes) şi Pescuit sportiv (2007), regizat de Adrian Sitaru, i-au adus recunoaştere internaţionala personală. Pentru rolul din Pescuit sportiv a primit Premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Buenos Aires, iar la Festivalul de la Thessaloniki a împărţit Premiul pentru cea mai bună actriţă cu partenera ei din film, Ioana Flora.
În urmă cu câţiva ani, Maria a plecat către Los Angeles, din dorinţa de a trăi o experienţă nouă, complet diferită. A urmat numeroase cursuri de actorie sau de management cultural, a participat la castinguri şi a învăţat, din proprie experienţă, ce înseamnă industria americană de film.
În primăvara acestui an a primit Premiul pentru cea mai bună actriţă la LA Indie Film Festival, cu rolul din scurtmetrajul Stepping Out. De curând a fost invitată ca jurat la Outfest din Los Angeles. Este membră a Academiei Europene de Film şi a făcut parte din juriul Premiilor Emmy.
Site: www.mariadinulescu.com
 
Imagine: Iulia Voicu

 
  

Tags: california dreamin', icr bucuresti, los angeles indie film festival, maria dinulescu, outfest los angeles lgbt film festival, pescuit sportiv

Comments: