Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismLaurențiu Damian despre „Chipuri. Victor Rebengiuc” și Gala UCIN


     După o pauză de mai mulți ani, cineastul Laurențiu Damian își completează seria de documentare eseistice despre artiști români, începută simbolic încă din anii '80 prin Maria Tănase, cu Chipuri. Victor Rebengiuc, un interviu fluviu cu marele actor și totodată o reflecție asupra mediului cinematografic care de-a lungul timpului a luat aminte de chipul lui Rebengiuc, în prim plan sau de departe, privind la scenele de teatru. Pe 4 septembrie a avut loc premiera bucureșteană a filmului la Cinema Union, ocazie cu care Laurențiu Damian, Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț au primit aplauzele publicului. 
     Cineastul, totodată Președintele Uniunii Cineaștilor din România, ne-a vorbit despre facerea documentarului, pe care îl numește un gest cinematografic de respect, precum și despre viitoarea Gală UCIN de pe 25 septembrie a.c., care marchează aniversarea de 60 de ani a Uniunii. 
 
(23.09.2023)

Tags: chipuri victor rebengiuc film, cinema union, gala ucin 2023, laurentiu damian, victor rebengiuc

Comments: