Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism”La Civil”, regizat de Teodora Ana Mihai, produs de frații Dardenne și Cristian Mungiu


     Urban Distribution International, al lui Frédéric Corvez, care a participat la Rendez-vous With French Cinema international film market, este distribuitorul internațional al peliculei La Civil, regizat de Teodora Ana Mihai și produs de Hans Everaert pentru Menuetto, Jean-Pierre și Luc Dardenne, Cristian Mungiu pentru Mobra, și Michel Franco.
     Povestea La Civil este inspirată de întâmplări reale. O mamă, Cielo, a cărei fiică este răpită în Mexic, plătește recompensa cerută, dar fata nu se întoarce acasă. Autoritățile refuză să o mai ajute, iar gospodina se transformă într-o războinică. Pelicula este debutul în regia de lungmetraj de ficțiune pentru Teodora.
     Filmările au început în  decembrie, în regiunea Durango din nordul Mexicului. Scenariul este scris de Teodora Mihai și scriitorul mexican Habacuc Antonio de Rosario, după o îndelungată documentare a cazului lui Miriam Rodriguez. Arcelia Ramirez are rolul principal, iar Alvaro Guerrero este soțul ei, Gustavo. Imaginea este semnată de Marius Panduru
     La Civil este o co-producție Hans Everaert pentru Menuetto (Belgia), Teodora Ana Mihai pentru One for the Road (Belgia), frații Dardenne pentru Les Films du Fleuve (Belgia) și Cristian Mungiu pentru Mobra (România). Proiectul a fost dezvoltat cu sprijin Cinéfondation și Torino Film Lab, cu suport Eurimages, the Flanders Audiovisual Fund in Belgium, Centre du Cinema et de l’Audiovisuel in Belgium, și CNC din România. Filmul va fi lansat în Belgia și Olanda.
Detalii: variety.com
 
(20.02.2021)

Tags: cristian mungiu, la civil film, mobra films, teodora ana mihai

Comments: