Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



KINOdiseea 2014


Festivalul Internaţional de Film Pentru Copii KINOdiseea (14 – 19 noiembrie) a programat 24 de lungmetraje şi 100 de scurtmetraje la Cinema Studio, Cinemateca Eforie şi Cinema Pro.
Pentru că „Iubirea de cinema începe devreme”, membrii juriului au fost aleşi prin concurs.
Cea de-a şasea ediţie a festivalului a avut animaţii 3D, Competiţie cu cele mai noi producţii internaţionale pentru publicul tânăr, în premieră în România, o retrospectivă cu filme clasice, numeroase scurtmetraje europene, workshopuri de educaţie cinematografică, sesiuni de Q&A cu echipele de filmare, petreceri tematice şi întâlniri cu actori şi regizori români şi străini.
Atelierul de montaj de film KINOdiseea a fost susţinut de Eugen Kelemen, atelierul de actorie de film a prilejuit o întâlnire specială cu “Magicianul” lui  Marian Râlea, iar Alexandru Mavrodineanu a fost profesor la Atelierul de regie. Momentul colorat şi spectaculos a fost balul de la Teatrul Elisabeta.
KINOdiseea este membru al Asociaţiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi partener al celor mai importante festivaluri internaţionale de film pentru copii din Europa - Kristiansand International Children's Film Festival (Norvegia), Zlin Film Festival (Cehia), International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia) şi Ciné-Jeune de l'Aisne (Franţa).
Copiii din juriul celei de-a 6-a ediţii au desemnat filmul danez Concursul / MPG Missionen drept Cel mai Bun Film. Trofeul KINOdiseea i-a foat înmânat regizorului Martin Miehe-Renard. Alegerea juriului a coincis cu alegerea publicului, care a votat Concursul pentru Premiul Publicului. Premiul special al Juriului a mers la filmul olandez Finn, în regia lui Frans Weisz. 
Festivalul Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5.
Un proiect finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Uniunea Cineaştilor din România, cu sprijinul Creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, şi al Arhivei Naţionale de Filme - Cinemateca Română.
Detalii: kinodiseea.ro / facebook
Imagine: Dan Ţuculescu
 


Photo Gallery


Video Gallery:

Tags: cinema studio, daniel mitulescu, eugen kelemen, festivalul international de film pentru copii kinodiseea, kinodiseea 2014, marian ralea

Comments: