Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismInterviu cu Josephina Wesselly-Sykes


     După mai mulți ani de absență din țară, Josephina s-a întors acasă, în vacanță. A plecat în SUA în 2001, dar a rămas membră a Uniunii Cineaștilor din România, în care s-a înscris în 1999, când a terminat Scenaristica la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”IL Caragiale” din București și s-a angajat la Castel Film. Este producător de film la Nightfall Pictures, casă de producție pe care a fondat-o împreună cu soțul ei, regizorul Brad Sykes, încă din 2004. S-au specializat în genurile thriller, horror și și-au creat propria nișă ca producători.
     Despre experiența americană ca producător de film independent, dar și ca expat, care trebuie să demonstreze mereu ce poate să facă, Josephina Wesselly-Sykes vorbește direct, fără rezerve. Pasiunea pentru film și onestitatea au apropiat-o de la început de Brad Sykes și i-au ajutat apoi să-și construiască o reputație în industrie. Am vorbit și despre recentul scandal de la Hollywood, legat de hărțuirea sexuală. 
     Chiar dacă au un public de nișă, thrillerele și filmele horror sunt dificil de realizat, ”pentru că trebuie să vii mereu cu ceva nou și surprinzător”, așa cum spune ea. De la imagine la sunet, efectele speciale și jocul actorilor, totul trebuie să fie foarte bine făcut, cu atenție la detalii.  Producţia lor Plaguers / Virusul a intrat şi în programul HBO România.
     Am filmat interviul într-o cameră de montaj a casei de producție a lui Mihai Orășanu, pe care Josephina îl cunoștea din timpul facultății, așa că s-au depănat amintiri din perioada în care ea era studentă la clasa profesoarei Manuela Cernat.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu

Tags: brad sykes, josephina wesselly-sykes, nightfall pictures

Comments: