Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismInterviu cu Iulia Lumânare


     Frumoasă, inteligentă și energică, Iulia Lumânare are mereu câteva proiecte în derulare și se gândește la altele pentru viitor. În ultimul timp, a colaborat cu Călin Peter Netzer la scenariul pentru Ana, mon amour, film la care a făcut castingul, a fost acting coach și a avut un rol secundar. La Gala Premiilor UCIN, a urcat pe scenă în numele echipei ca să primească premiile. A jucat în Pororoca, de Constantin Popescu, a filmat deja pentru Secretul, de Siniša Dragin și Cărturan, de Liviu Săndulescu. Adăugăm scurtmetrajul Cu unul în plus, de Valeriu Andriuță. Între timp, este cadru didactic universitar la UNATC, unde a terminat doctoratul în Arta actorului. Și joacă teatru, iar acum mai și regizează.
     Este încântată când primește un rol de compoziție, cum sunt cele de prostituată în Vânătoarea, de Alexandra Bălteanu, sau Secretul, de Siniša Dragin.
     A ajuns la Actorie UNATC pentru că i-a văzut, în adolescență, pe doi actori epuizați și fericiți după spectacol. Își dorește același lucru, starea de grație pe care o ai când cauți și împlinești ceva dificil.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu 

Tags: ana, mon amour film, carturan film, iulia lumanare, pororoca film, secretul film romanesc

Comments: