Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Interviu cu Anghel Damian, debut in regia de film


     Anghel Damian a debutat în regia de film cu scurtmetrajul Michelangelo, premiat cu o Mențiune Specială la Zilele Filmului Românesc din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (25 mai – 3 iunie 2018, Cluj-Napoca).
     Filmul urmărește un moment delicat din viața unei familii: părinții trebuie să îi explice copilului ce s-a întâmplat cu câinele lor. Medeea Marinescu și Emanuel Pârvu sunt cei doi părinți, iar rolul băiatului este interpretat de Luca Dăscălescu-Marinescu (fiul actriței Medeea Marinescu și al directorului de fotografie George Dăscălescu – cel care semnează imaginea scurtmetrajului).
     După premiera de la TIFF, Michelangelo a mai rulat în câteva festivaluri, urmând să fie proiectat la Fiesta del Cine, pe 18 august, pe plaja Shut Up Beach, din Mamaia. În așteptarea evenimentului de la Mamaia, ne-am întâlnit cu Anghel Damian și am vorbit despre regia de film, despre cum îl influențează experiența de actor în munca de regizor și despre noul lui proiect de film.
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(13.08.2018)

Tags: anghel damian, aparte film, fiesta del cine 2018, luca dascalescu marinescu, michelangelo film, scurtmetraje romanesti

Comments: