Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismIgor Cobileanski şi Cecilia Ştefănescu, profesori de scenaristică


Revista de Povestiri deschide înscrierile pentru a doua ediţie a Atelierului de scenaristică Play, care începe în 20 octombrie.

Cursurile durează trei luni şi se adresează scenariştilor care vor să înveţe din experienţa celor doi tutori. 
Igor Cobileanski este regizor şi scenarist, cunoscut pentru scurtmetrajele Saşa, Grişa şi Ion, Când se stinge lumina, Plictis şi inspiraţie şi lungmetrajele Tache (TV) şi La limita de jos a cerului (Premiul pentru debut la Premiile Gopo 2014). 
Cecilia Ştefănescu este scriitoare şi scenaristă. Romanul ei a fost ecranizat, după scenariul său, în 2006, de Tudor Giurgiu, în Legături bolnăvicioase. 
Vor fi admişi cel mult 15 participanţi, care vor lucra la curs pe un scenariu personal de lungmetraj de ficţiune. Se vor discuta regulile şi tehnica scrisului pentru film, iar participanţii vor primi feedback pe măsură ce scenariile lor se dezvoltă. 
„Dacă filmul e divertisment, atunci şi scrierea unui scenariu ar trebui să conţină nu numai ideea de profesionalism, dar mai ales cea de plăcere. Iar scopul unui atelier de scenaristică nu e doar acela de a-ţi dezvălui bucătăria din spatele scrisului unui scenariu, ci mai ales de a te face să-ţi placă cinemaul cu adevărat, graţie sau în pofida faptului că îi cunoşti ingredientele”, spune Cecilia Ştefănescu.  
Cei care vor să participe la curs trebuie să trimită un scenariu de scurtmetraj de maximum 15 pagini, însoţit de un CV şi de o idee de lungmetraj, până pe 15 octombrie. 
Detalii: revistadepovestiri.ro   

Tags: atelier de scenaristica play, cecilia stefanescu, igor cobileanski, revista de povestiri

Comments: