Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismFilm, Jazz, Teatru, Dans la Comedy Cluj


150 de filme şi o mulţime de evenimente speciale sunt atracţiile celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy (10-19 octombrie) de la Cluj.

     În primul week-end al festivalului, publicul e aşteptat la proiecţii de film şi la Opera Maghiară. Duminică, 12 octombrie, este Seară de Jazz şi Comedie pe piesele lui Frank Sinatra, cu Gabriel Farkas & His Band  din Budapesta. Actor şi muzician, Gabriel Farkas readuce farmecul muzicii secolului XX,  supranumit “Secolul American”. Spectacolul este un mix de jazz şi stand-up comedy. Evenimentul este organizat în colaborare cu Transilvania Jazz Festival. 
Un alt moment special este originalul spectacol de dans contemporan “Carmina Burana”, producţie a companiei israeliene Kamea Dance. După un turneu internaţional la festivalurile de dans din Europa, America de Sud, China sau India, reprezentaţia “Carmina Burana” are premiera pe scena Teatrului Naţional marţi, 14 octombrie. Un eveniment susţinut de Steps Dans Festival. 

Comedy Cluj dedică o seară specială teatrului românesc. Joi, 16 octombrie,  spectacolul “Carpathian Garden” este prezentat în premieră la Cinema Victoria. O comedie tăioasă, realizată de doi actori - Tudor Aaron Istodor şi Radu Iacoban. 
Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Cultural German, Ambasada Israelului în România, Casa de Cultură a Studenţilor, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Universitatea Sapientia, Teatrul Naţional Cluj-Napoca şi Opera Maghiară Cluj-Napoca.

Detalii: www.comedycluj.ro / facebook

 


Tags: comedy cluj, festivalul international de film comedy cluj 2014, radu iacoban, tudor aaron istodor

Comments: