Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismFestivalul “Geo Saizescu” 2014


Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului de Film Studenţesc iniţiat de regizorul Geo Saizescu a avut, în 2014, o formulă inedită -  Examen cu public.
Au fost înscrise în competiţie doar producţii ale studenţilor de la Institutul de Artă “Geo Saizescu” din cadrul Universtităţii Hyperion. Juriul a fost alcătuit din criticul de film Călin Căliman, actriţa Cristina Cepraga, Oreste Teodorescu şi criticul de film Mihai Fulger.
În program au fost incluse două masterclass-uri, susţinute de actriţa Laura Vasiliu şi regizorul Cătălin Mitulescu. Pentru un masterclass special de producţie videoclip a fost invitat regizorul Dan Petcan.
Au fost proiectate şi filme ale absolvenţilor acestui institut: #Selfie (regia Cristina Iacob) şi Umilinţă (regia Cătălin Apostol).
În programul festivalului a fost inclusă premiera documentarului Lumea lui Geo Saizescu, realizat de Dan Doroftei şi produs de Cătălin Saizescu.
La proiecţie au participat Rodica şi Mircea Mureşan, Ioana Drăgan şi Laurenţiu Damian. Preşedintele UCIN a prezentat Trofeul UCIN, acordat postum lui Geo Saizescu şi înmânat lui Cătălin Saizescu. 
Documentarul Lumea lui Geo Saizescu va intra în cinematografe în ianuarie 2015.
Imagine: Dan Ţuculescu

Tags: calin caliman, catalin saizescu, festivalul de film studentesc geo saizescu, lumea lui geo saizescu, vlad leu

Comments: