Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Festivalul de Psihanaliză și Film Cluj începe la finalul lunii noiembrie


     Prima ediție a Festivalului de Psihanaliză și Film Cluj va fi organizată online, în perioada 27-29 noiembrie 2020, sub genericul "Pandemia = Solidaritate?". Evenimentul va fi moderat și cine-interpretat de criticul de film Irina-Margareta Nistor, care este și directoarea festivalului. 
     “Ecranul și divanul! Câtă sincronicitate jungiana cu anul pandemiei, în care am stat cu toții mai mult pe divan și am adormit cu ochii pe pe micul – marele ecran din sufragerie sau din dormitor, într-o solidaritate uneori nevăzută, pe care o vom psihanaliza cu specialiști cu șarm, în filme lungi și scurte, cu cineaști în dialog pe zoom, cu iluzia că suntem la fermecătorul Cluj!”, precizează Irina-Margareta Nistor.
     Programul de anul acesta include șase filme pentru copii și adulți, o serie de scurtmetraje și un cine-concert, urmate de sesiuni de discuții virtuale cu psihanaliști, specialiști, terapeuți și regizori.
     Cu origini din Londra, festivalul este proiecția românească a European Psychoanalytic Film Festival, a cărui scop este acela de a pătrunde în nivelul profund al psihicului uman și de a oferi publicului un moment de reflexie asupra vieții și universului. 
     Filmele vor fi difuzate on-line, cu titlu gratuit, pe platforma Eventbook. Accesul se face pe bază de rezervări. Discuțiile live cu invitații vor fi transmise live pe pagina de facebook a festivalului, aici.
     Printre titlurile-vedetă ale acestei ediții se numără cineconcertul Independența României (Irina Margareta Nistor & Foley’Ala), Și caii sunt verzi pe pereți al lui Dan Chișu (urmat de o întâlnire online cu Adrian Titieni)Păcală (1973), în regia lui Geo Saizescu, 30 de ani și 15 minute (r. Ștefan Mandachi) și o selecție de scurtmetraje românești cu personaje principale la feminin. 
Detalii și program: Ecranul și divanul
 
(20.11.2020)

Tags: adrian titieni, ecranul și divanul, festivalul de psihanaliză și film, foley’ala, independenta romaniei film, irina margareta nistor

Comments: