Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Festivalul de Film de la Haifa 2015 - Secțiune de film românesc


     Ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film de la Haifa (26 septembrie – 5 octombrie) dedică un program filmelor românești.

     Secțiunea „New Romanian Cinema” include patru producții românești recente, care vor avea premiera în Istrael în cadrul festivalului. Filmele sunt Aferim! (r. Radu Jude, 2015), De ce eu? (r. Tudor Giurgiu, 2015), Un etaj mai jos (r. Radu Muntean, 2015) și Muntele magic (r. Anca Damian).
     Cu sprijinul ICR Tel Aviv, Ada Solomon, producătorul filmului Aferim!, și Tudor Giurgiu, regizorul filmului De ce eu?, vor participa la festival.
     Festivalul Internaţional de Film de la Haifa are loc în fiecare an, timp de opt zile, în timpul sărbătorii iudaice a Sukkot-ului (sărbătoarea corturilor). Proiecţiile au loc în şapte spaţii culturale din Haifa: Auditorium-ul, Cinemateca din Haifa, sala Rappaport, Cinema Panorama, Muzeul de Artă Japoneză Tikotin, Centrul Cultural Krieger, Casa Hecht şi spaţii în aer liber.
     Festivalul a fost inaugurat în 1983, fiind prima manifestare de acest fel în Israel. Sunt prezentate în medie 150 de filme, în premieră, cu un total de aproape 250 de proiecții: lungmetraje, documentare, filme de animație, scurtmetraje și retrospective. Echipa de conducere a Festivalului este compusă din profesioniști de film, oameni de cultură și personalități publice, având sprijinul Primăriei din Haifa, al Ministerului Educaţiei, Ştiinţei şi Sportului – Consiliul Israelian de Film, Uniunii Europene.
     Detalii: Institutul Cultural Român Tel Aviv // Haifaff.co.il


Tags: aferim film, de ce eu film, festivalul de film haifa, muntele magic film, un etaj mai jos film

Comments: