Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismFestivalul de Film Central European Timișoara se pregătește de start


     Între 3 și 9 septembrie 2017, Festivalul de Film Central European de la Timișoara va aduce publicului filme recente din 16 țări, expoziții, dezbateri, concerte, ateliere de film, spații de proiecție diverse (Cinema Timiș, Piața Libertății, Iulius Mall, Sinagoga din Cetate, Piața Dacia, Sala 2 a Teatrului Național, Casa Artelor, Cărturești).
     Happy End Meets EYOT  este cine-concertul din deschiderea CEFFTm, ora 21 :00, în Piața Libertății. O combinație de jazz și film, sunete creative puse pe portativ de cvartetul EYOT din Serbia și imagini împletite într-un mod genial de regizorul ceh Oldřich Lipský în anul 1967, sub titlul Happy End.
     Expoziția Afișe străine ale filmelor românești din perioada comunistă poate fi văzută în perioada 4-9 septembrie, la Cinema Timiș. Aceasta conține 40 de afișe străine și afișe românești pentru export ale unor filme realizate în perioada 1965-1985.
     Printre lansările de carte din cadrul festivalului se numără: J. Negulescu, un român la Hollywood de Manuela Cernat, Peștele cu aripi de Răsvan Popescu, Pseudokinematikos / Fals tratat de cinema. Bucuriile filmului, volumul 3. Între viață și filme de Marian Sorin Rădulescu, Radu Gabrea-Biografia unei opere de Călin Stănculescu.
     Secțiunile festivalului sunt: competiție, panorama, documentare despre capitalele culturale din UE în 2021, filme de licență (producător: UNATC), filme idiș, retrospectiva Radu Gabrea, diversitate culturală și minorități, precum și un program de scurtmetraje de la Academia Europeană de Film.
     CEFFTm este organizat de Asociația Euro Fest cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Casei de Cultură, al Ministerului Culturii și Identității Naționale, Institutului Cultural Român, Consiliului Județean Timiș, Uniunii Cineaștilor din România și al Federației Comunităților Evreiești din România.
     Detalii: www.cefftm.ro // facebook
(17.08.2017)

Tags: cefftm, festival de film central european timisoara, jean negulescu, radu gabrea, scurtmetraje unatc

Comments: