Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Eveniment dedicat lui Cristi Puiu la prezentarea filmului „Malmkrog” în Austria


     ​Malmkrog, cel mai recent film semnat de Cristi Puiu, câştigător al Premiului pentru regie în 2020, la secțiunea Encounters a Festivalului de film de la Berlin, rulează în cinematografele din Austria, începând cu data de 30 iulie. Cu această ocazie, casa de distribuție Filmgarten şi ICR Viena organizează un eveniment special dedicat regizorului Cristi Puiu. Sâmbătă, 31 iulie, în LE STUDIO Film und Bühne (Liechtensteinstr. 37A, 1090 Viena) se desfăşoară proiecţiile a două proiecte cinematografice bazate pe texte de scriitorul și filozoful rus Vladimir Solovyov, alături de o dezbatere ce îi are ca invitaţi pe criticii de film Andrey Arnold (redactor Die Presse) și Patrick Holzapfel (Festivalul de film Viennale), ambii redactori ai blogului specializat Jugendohne Film.
Program:
· 15.00: proiecţie „Trois exercices d'interprétation” / „Trei exerciții de interpretare” (Cristi Puiu, RO/FR-2012, 157 min.)
· 18:00: dezbatere Andrey Arnold și Patrick Holzapfel
· 19:00: proiecţie „Malmkrog”(Cristi Puiu, RO/FR/SR-2020, 200 min.)
     În Austria, producţia Malmkrog va fi prezentată, printre altele, în cinematografele: Le Studio Film und Bühne, Programmkino Wels, Moviemento Linz, KIZ Royal Graz, LeoKino Innsbruck. Mai multe detalii despre programul proiecţiilor găsiţi aici.
     Proiectul Trei exerciții de interpretare cuprinde trei filme bazate pe „Trei conversații” de scriitorul și filozoful rus Vladimir Solovyov.„Exercițiile” actorilor se află la baza unei trilogii minimaliste despre cinema și literatură, viața socială și spirituală.Trilogia este rezultatul unui atelier găzduit de studioul ChantiersNomades.
     Malmkrog este ”O dramă de epocă cerebrală, care îți rămâne în minte”. (Peter Bradshaw în „The Guardian”)
„Un film de o seriozitate aproape intimidantă. Jocul actorilor este admirabil, date fiind cadrele lungi și dialogurile maraton, iar realizarea, una meticuloasă: imaginea semnată de Tudor Panduru, fie pe timp de zi, fie pe timp de noapte, este picturală și grandioasă”. (ScreenDaily.com)
Detalii: icr.ro
(29.07.2021)

Tags: cristi puiu, icr viena, malmkrog film, trei exercitii de interpretare

Comments: