Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Europa Creativă - MEDIA: oportunități de finanțare și egalitate de gen în cinematografia europeană


     Biroul Europa Creativă România din cadrul Unității de Management a Proiectului - Ministerul Culturii are plăcerea să vă invite marți, 11 octombrie a.c, la orele 15.30, la evenimentul Europa Creativă - MEDIA: oportunități de finanțare si egalitate de gen în cinematografia europeană.
     Seminarul este organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Animest și se va desfășura la Institutul Cervantes (Bulevardul Regina Elisabeta 38, București).
     Scopul seminarului este prezentarea oportunitățlor de finanțare pe care Programul Europa Creativa - MEDIA al UE le oferă industriei cinematografice (cu un focus pe domeniul animației) și valorizarea contribuției pe care femeile (regizoare, scenariste, producătoare) o aduc cinematografiei europene.
     Vor fi dezbătute provocările și oportunitățile cu care se confruntă realizatoarele de film și, de asemenea, vor fi puse în lumină soluții tangibile și oportunități de dezvoltare pentru autoare și proiectele lor. Studiul de caz al rezidenței Sisterhood of Young Animation Auters (SYAA), o inițiativă Animest, finanțată de Europa Creativa - MEDIA, va fi prezentat de Valentina Miu, coordonator Europa Creativă - MEDIA România, alături de patru absolvente ale programului: Anna Florea, Nicoleta Miron, Cristina Pîrvu și Maria Brudașcă, autoare emergente ale noii generații, și de Bianca Oana, producătoare și lider de grup al programului SYAA. Participarea este gratuită dar locurile sunt limitate.
Detalii: facebook
(8.10.2022)

Tags: animest 2022, europa creativa romania, sisterhood of young animation auteurs, valentina miu

Comments: