Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism„Duminică” şi „12 minute” la Independent Union


     
     Joi, 19 iunie, de la ora 20:00, la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române, criticul de film Mihai Fulger va prezenta, în prezenţa realizatorilor, două scurtmetraje româneşti independente, realizate recent: Duminică, de Sînziana Nicola, şi 12 Minute, de Nicolae Constantin Tănase.
Proiecţia face parte din seria „Independent Union”, iniţiată la începutul acestui an la Cinemateca Union şi menită să promoveze producţia cinematografică independentă din România.
     Duminică este primul film scris şi regizat de actriţa Sînziana Nicola şi fost premiat la WinterFest. Este povestea a doi fraţi (Alexandru Potocean şi Cristina Găvruş) care află că o rudă apropiată este pe patul de moarte. Chiar dacă nu se înţeleg prea bine, trebuie să împartă spaţiul restrâns al maşinii ca să ajungă la spital. Drumul pare infinit şi îşi dau seama, în cele din urmă, că amândoi au aceeaşi problemă.
     12 Minute este un scurtmetraj (14’) despre artele marţiale, regizat de Nicolae Constantin Tănase pe un scenariu de Raluca Mănescu. Cei doi sunt acum în post-producţie cu lungmetrajul Lumea e a mea. Ambele filme sunt produse de Libra Film. 
Detalii: www.anf-cinemateca.ro / www.facebook.com/pages/Cinemateca-Română-Pagina-oficială


Photo Gallery


Video Gallery:

Tags: 12 minute, cinemateca romana, constantin nicolae tanase, duminica, independent union, sinziana nicola

Comments: