Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismDorel Vişan, invitat la proiecţia „O lacrimă de fată”


Dorel Vişan a venit, în seara zilei de 23 ianuarie, la proiecţia filmului O lacrimă de fată, direct de la filmările pentru o producţie de televiziune în care joacă rolul lui Orson Wells.

     
     Întâlnirea cu publicul a avut loc la Cinemateca Eforie, unde filmul realizat în 1980 de Iosif Demian a fost prezentat în cadrul unui program iniţiat de Cinemateca Română şi revista Film a Uniunii Cineaştilor din România. 
Introducerea filmului a fost făcută de criticul de film Dana Duma, redactor şef revista Film, şi criticul de film Mihai Fulger, redactor şef Cinemateca Română. 
     O lacrimă de fată este prima propunere dintr-un program de vizionări lunare cu „filme de ieri văzute azi”. Proiecţia s-a făcut cu pelicula originală. 
     Dorel Vişan a luat Premiul de interpretare masculină la Festivalul de la Costineşti în 1981 pentru rolul din acest film. Actorul a jucat de curând în filmul Ana, regizat de Alexa Visarion, şi în serialul HBO Umbre

Tags: cinemateca eforie, dana duma, dorel visan, filme de ieri vazute azi, iosif demian, mihai fulger, o lacrima de fata

Comments: