Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismDokStation 2019: „Kids Rock”, de Claudiu Mitcu


     Cea de-a patra ediție DokStation Music Documentary Film Festival a avut loc între 12-15 septembrie, la București, fiind dedicată evoluției muzicii disco.
     Din program au făcut parte și trei premiere românești: Creativ (regia Ioana Grigore), despre grupul muzical de jazz de avangardă fondat de Harry Tavitian, Zilele Vieții Noastre, despre Tudor Sișu, și o variantă work-in-progress a Kids Rock, în regia lui Claudiu Mitcu, despre formația rock Blană Bombă, formată din patru băieți sub 13 ani.
     Proiecția Kids Rock a avut loc vineri, 13 septembrie, la Expirat - Halele Carol, și a fost urmată de un Q&A cu cei patru băieți și regizorul Claudiu Mitcu, precum și de un concert al trupei Blană Bombă.

     „În primul rând, cred că m-a atras genul. Mi-au plăcut ei foarte tare, mi se pare că sunt patru puști foarte diferiți pe care muzica i-a adus în aceeași încăpere […] Sunt niște copii care muncesc foarte mult [...] o dată împreună și de două ori separat – chitară separat, canto seperat. Mi se pare că e un exemplu toată povestea asta cu ei pentru părinți și pentru copii. E un work-in-progress [deocamdată], o să se vadă destul de mult [că] părinții sunt foarte prezenți, sunt tot timpul cu ei. […] N-o să am nici un fel de discuții directe cu ei, ci aș vrea ca la finalul poveștii să se vadă că acești părinți sunt necondiționat alături de ei”, a spus Claudiu Mitcu.
 
     
     Claudiu Mitcu face parte din echipa festivalului și ne-a spus mai multe despre ediția de anul acesta a DokStation și despre evoluția de-a lungul celor patru ani.
Imagine: Nic Cara
Montaj: Radu Georgescu
(27.09.2019)

Tags: blana bomba trupa, claudiu mitcu, dokstation 2019, dokstation music documentary film festival, kids rock film

Comments: