Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Documentarul „10 (ZECE)” este disponibil online


     Documentarul 10 (ZECE) este disponibil online începând de luni, 21 mai 2018, pe site-ul www.10film.ro, după proiecția specială de săptămâna trecută.
     10 (ZECE) este prima parte dintr-o serie de documentare care prezintă o societate aflată în schimbare. Filmările au fost realizate în perioada august – septembrie 2017, în Bucureşti şi Alba-Iulia, iar o proiecție a versiunii în lucru a avut loc în octombrie 2017, la GreenTech Film Festival, primul festival zero CO2 din România. Deplasările pentru producţia filmului s-au făcut cu maşini electrice, pentru a păstra o amprentă redusă de carbon.
     „În 2016 am lansat în România documentarul Demain, premiat cu Cesar pentru cel mai bun film al anului. Acolo erau prezentate exemple ale societăţii civile din peste 10 ţări, de la educaţie la agricultură şi economie. Am vrut ca un asemenea portret să existe şi pentru iniţiativele oamenilor de la noi din ţară. Pentru mine, cifra 10 înseamnă excelenţă. Indiferent de domeniul despre care am ales să vorbim, poveştile pe care le prezentăm ne pot servi ca exemplu, ne inspiră şi ne dau încredere că şi în România există iniţiative de care eram obişnuiţi să auzim numai în societăţile dezvoltate,” a spus Nicoleta Talpeș, producătorul documentarului.
     Detalii: www.10film.ro
 

 
(21.05.2018)

Tags: 10 zece film, documentare romanesti, filme online, nicoleta talpes

Comments: