Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Daniel Sandu: ”Fac filmele pe care eu aș vrea să le văd”


     Daniel Sandu este deja un cineast cu portofoliu, cu renume și premii. Nu este o voce din cor, ci solist, cu stil, reguli clare, pe care le respectă el în primul rând (”La mine pe platou nu se țipă!”). Are îndrăzneală și tenacitate, știe ce vrea să facă și așteaptă momentul oportun.
     După Un pas în urma serafimilor, a fost clar că are ceva de spus și știe cum, că vrea să facă filmele pe care el ar vrea să le vadă, așa cum a mărturisit. Pelicula a fost produsă de Ada Solomon și a primit o mulțime de premii Gopo.
     Întâlnirea cu Cristian Mungiu i-a adus un serial la HBO, Bani negri (pentru zile albe) și Tata mută munții, care intră acum în cinematografe. Nimeni n-a îndrăznit să facă o producție de asemenea anvergură, în ultimii ani, dar casa de producție Mobra Films, producătorul Cristian Mungiu și Tudor Reu, producător executiv, și-au asumat o poveste care se desfășoară pe munte, cu salvamontiști, snowmobile și elicoptere.
     Cu ani în urmă, pe platoul de la scurtmetrajul Cai Putere, produs de Velvet Moraru, Adrian Titieni mărturisea că îi place atât de mult stilul de lucru, încât va veni oricând pentru un proiect de-al lui Daniel Sandu. Acum joacă ofertantul rol principal din Tata mută munții.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
(28.07.2021)

Tags: cristian mungiu, daniel sandu, mobra films, tata muta muntii film

Comments: