Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCriticul de film Irina Trocan la Semaine de la Critique Cannes 2015


Irina Trocan va face parte din echipa redacţională a celei de-a 54-a ediţii a Semaine de la Critique, secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes.

     Ea va lucra împreună cu Claudia Reinhard (Germania), Florian Etcheverry (Franţa) şi David Valdés de la Campa (Mexic).
Invitaţia adresată Irinei Trocan este urmarea unui selecţii organizate de
Sǎptǎmâna Criticii în colaborare cu Institutul Francez din România şi Institutul Cultural Român, selecţie deschisă criticilor cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani.
În perioada 14 – 22 mai 2015, tinerii selectaţi în cadrul programului Talente Critice  vor elabora materiale despre filmele şi evenimentele Semaine de la Critique. Corespondenţele lor vor fi disponibile online pe site-urile şi reţelele sociale ale Semaine de la Critique, pe site-urile partenere – 20Minutes.fr, Relaxnews.com, precum şi pe propriile bloguri sau în publicaţiile cu care colaborează. 
Sǎptǎmâna Criticii şi-a propus, de la înfiinţarea sa, descoperirea valorilor cinematografice aflate la început de drum. Creatǎ de Sindicatul francez al Criticii de Cinema în 1962, secţiunea vizează prima şi a doua operǎ a cineaştilor din întreaga lume. Programul Talente Critice le permite tinerilor publicişti de profil din diverse ţări să participe şi să scrie despre Semaine de la Critique, sub îndrumarea unui jurnalist consacrat din domeniu.
Irina Trocan este laureată în 2013 a premiului „Ion Cantacuzino“ pentru publicistică cinematografică, acordat de Asociaţia Criticilor de Film din România şi co-selecţioner, din 2011, al Festivalului Internaţional de Film NexT.
A făcut parte din jurii la Festivalul de Film Francofon de la Namur şi la Festivalul de Scurtmetraj Timishort. A participat la workshop-uri pentru critici tineri la festivalurile de la Sarajevo, Berlin şi Rotterdam. Articolele sale au apărut în publicaţiile Film Menu, Decât o Revistă, SUB25, Film Reporter, Close Up şi pe blogul Festivalists. Este fondatoare şi editoare a revistei online de cultură şi media Acoperişul de Sticlă.
Detalii : www.icr.ro

Tags: critici de film, irina trocan, semaine de la critique cannes 2015

Comments: