Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCristi Puiu la PARIS PHOTO, cel mai mare târg internațional de fotografie


     Regizorul Cristi Puiu participă la PARIS PHOTO, cel mai mare și important târg internațional de artă din lume, dedicat artei fotografice, care are loc în perioada 8-11 noiembrie 2018 la Grand Palais în Paris, Franța. Seria de fotografii Sieranevada, semnată de Cristi Puiu, a fost selectată pentru Secțiunea PRISMES în cadrul Paris Photo 2018, regizorul fiind singurul artist român invitat anul acesta.
     ”În luna ianuarie 2016, Sieranevada se află în post-producție. Tot atunci am pornit în căutarea unei imagini pentru afiș. Am traversat Bucureștiul de la est la vest, sperând să găsesc în inima cvartalelor de blocuri construite în anii ’80 imaginea susceptibilă de a spune ceva despre mine și despre filmul la care încă lucram. Astfel, pornind de la cimitirul Mărcuța, trecând pe acasă și traversând centrul către Lacul Morii, am adunat peste 9000 de fotografii. Dintre acestea, una a devenit afișul filmului Sieranevada”, mărturisește Cristi Puiu.      
     Lucrările au fost expuse anul trecut la TIFF Cluj-Napoca, la Art Encounters - Bienala de Artă de la Arad și Timișoara. 
     PARIS PHOTO este un eveniment anual, dedicat colecționarilor de fotografie, profesioniștilor, artiștilor și entuziaștilor, Paris Photo oferă vizitatorilor cea mai calitativă și diversă selecție de lucrări de artă fotografică. Târgul reunește peste 180 de galerii principale și comercianți de cărți, prezentând cea mai mare 
selecție de lucrări de artă disponibile pe piața de astăzi, de la lucrări de epocă până la creații contemporane, ediții rare și limitate, cât și lansări de carte în avan premieră.
Detalii: parisphoto.com / facebook / facebook

Tiberiu Adelman și Sorin Neamțu sunt partenerii de la Galeria Baril, unde sunt expuse fotografiile lui Cristi Puiu.

 
Unul dintre primii vizitatori ai expoziției a fost Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

 Într-una dintre fotografiile expuse este Zoe, fiica regizorului, care se afla în livingul lui Lucian Pintilie. Sâmbătă, 10 noiembrie, va vizita expoziția Marie-France Ionesco, care vrea să vadă imaginea la Grand Palais.

Printre fotografiile documentării pentru Sieranevada, Cristi Puiu expune și un portret al fiicei lui Zoe, care moștenește talentul la desen al tatălui.
(8.11.2018)

Tags: cristi puiu, cristi puiu fotograf, cristi puiu la paris photo 2018, sieranevada film

Comments: