Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismComedii horror și drame fantastice în premieră la Dracula Film Festival


     Producţii din Luxemburg, Brazilia, Spania, Republica Moldova, SUA, Franța şi Turcia au fost selecţionate în competiţia de lungmetraje a celei de-a opta ediţii a Dracula Film Festival, care are loc între 14 şi 18 octombrie, la Centrul Cultural Reduta din Brașov.
     Pentru competiția de lungmetraj au fost înscrise 244 de filme din 57 de țări.
     Din cele 244 de filme, 10 au fost selectate pentru a concura pentru DRACULA TROPHY 2020.
     Selecția filmelor din categoria de lungmetraj a fost realizată de Ioan Big, director al festivalului, jurnalist și colaborator cu numeroase publicații de românești și străine. În acest an a apărut sub semnătura lui Ioan Big și cartea “Zombies în secolul XXI”, o “biblie” pentru toți pasionații de gen, o carte în format A4 cu aprope 900 de de pagini.
     Filmele de lungmetraj vor fi jurizate de un juriu internațional.
     La categoria scurtmetraj, 16 filme concurează pentru trofeul Little Dracula (scurtmetraje internaționale) și trofeul Vladutz (scurtmetraje românești).
     Filme din toate colțurile lumii (Peru, Suedia, Italia, Rusia, US, Taiwan, China) alese din cele 2440 de filme scurte înscrise.
     Iată ce spune Cristian Mărculescu, selecționer scurtmetraje: “Animații și filme SF, horror, thriller și comedii negre și experimentale. 5 filme românești (Lazar, Internet explore, Moarte, Colors, Moartea și Cavalerul) care ne arată cât de mult a avansat animația românească și că avem tupeu și fler și la serie B și la subiecte serioase.“
     Filmele de scurtmetraj vor fi jurizate de un juriu internațional. 
Detalii: Dracula Film Festival
(22.09.2020)

Tags: cristi mărculescu, dracula film festival brasov 2020, ioan big, moartea si cavalerul scurtmetraj animat

Comments: