Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Co-producţia “Do You Love Me” la Agora Works in Progress, Salonic


Lungmetrajul este selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic (31 octombrie – 9 noiembrie), în cadrul Agora Works in Progress.

Filmul regizat de Lina Lužytė este în etapa de post-producţie şi are nevoie de parteneri pentru finalizarea şi distribuţia filmului.
Works in Progress este o secţiune din cadrul Agora Industry, care organizează întâlniri între profesioniştii industriei cinematografice, distribuitori, agenţi de vânzări, producători şi directori de festivaluri din mai multe ţări din Europa Centrală, de Sud-Est şi din bazinul mediteranean. 
Do You Love Me / Ar tu mane myli este o co-producţie Just a Moment, companie Lituania, şi Alien Film din România. 
La Salonic, filmul este reprezentat de Dagnė Vildžiūnaitė, managing producer al companiei din Lituania, şi de Iuliana Tarnovetchi, managing producer Alien Film. 
Lina Lužytė s-a născut în Vilnius, Lituania, şi este una dintre vocile proeminente ale noii generaţii de regizori emergenţi în cinematografia ţărilor baltice. A scris şi regizat scurtmetrajul It Would Be Splendid, Yet, o comedie despre nesiguranţa adaptării unei ţări ex-comuniste la standardele occidentale, şi documentarul Igrushki / Toys, despre încălcările drepturilor omului în Belarus. Do You Love Me este primul său lungmetraj, realizat cu sprijinul Centrului Cinematografic Lituanian. 
Subiectul filmului este inspirat din poveştile personale, viziunea subiectivă asupra familiei şi dinamica relaţiilor umane. Filmul urmăreşte povestea unei familii aparent obişnuite, care ascunde o relaţie complicată şi distantă. Mama, tatăl şi fiica lor de 11 ani sunt mai degrabă co-locatari ai aceluiaşi apartament, decât o familie unită. Într-o zi, o ţeavă explodează şi îi inundă pe vecinii de dedesubt. O simplă defecţiune tehnică reconfigurează relaţiile familiale. 
Lansarea internaţională a filmului este preconizată pentru 2015.

 
 
 
 
 


Tags: agora works in progress, alien film, coproductie lituania romania, do you love me, festivalul de film salonic, lina luzite

Comments: